Cuando hables, procura que tus palabras sean mejores que el silencio.

dimarts, 10 de juliol de 2012

Incendis


La veritat és que hem considero un amant de la naturalesa, potser perquè sempre he estat al seu costat (encara que m’haguera agradat estar més a prop d’ella) i escric aquestes línies en aquestes setmanes difícils per les terres valencianes degut als incendis que estan destruint tanta natura.

Estic sentint que molta gent busca i parla sobre problemes més enllà dels propis incendis, és a dir, les conseqüències que poden ocasionar els incendis en les futures vides humanes. Molt bé. Quan sorgeixen aquests comentaris i sent que existeix gent que sol es preocupa per si podrà passar amb el seu Mercedes per les terres cremades, utilitzant la natura com una eina o mitjà per satisfer les seues pròpies necessitats, me n'adone que estem formant un món egoísta, acaparador que no mira més enllà dels seus plans de vida i que per supost no enten el que significat de la bellesa.
De fet jo mateix no vaig a aprofitar aquesta desgràcia per criticar o desqualificar algunes de les polítiques del PP valencià (moltes persones de ideologia pareguda a la meua ho han fet) ja que sino estaria fent el mateix que critico i crec que ja hi haurà moment de valorar aquestes polítiques, però crec que ara no és hora de pensar en això.

Algunes fotografies sobre els incendis m’han posat els pèls de punta i me nego a pensar que a ninguna persona no ho faci. Adoro la natura, els boscs i els seus barrancs i crec que una de les meues millors experiències és caminar i viure la pròpia natura. I quan tot açò es crema, quan tot es converteix en cendra bufada pel vent malèfic que s’encabota en expandir el foc, quan veus el fum eixint d’una muntanya, enorme és la tristesa que t’inunda, o almenys així ho fa en mi i no per què serà més difícil les comunicacions entre els pobles o els diners que s’han perdut (no estic dient que açò no té ninguna importància) sino simplement per la bellesa perduda.

Així que  crec que hem de valorar intrínsecament el que tenim i no buscar més utilitat a allò que té bellesa i és útil en si mateix. No hem d’explotar allò que sense ell no seriem res.


Molt de suport i agraïment als bombers.

Esperem que aquesta imatge no es torni a repetir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada