Cuando hables, procura que tus palabras sean mejores que el silencio.

divendres, 25 de maig de 2012

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT


Aquesta exposició ha naiscut d'una vesprada  que havia sentit parlar molt sobre l'educació i el tancament en la nostra facultat, així que informant-me vaig decidir fer un escrit en el qual expose algunes idees que crec importants.

La època que ens ha tocat viure és una època difícil en tots els sentits i més econòmica i socialment, en que degut a la mala planificació de bancs, polítics i demés personatges públics ens trobem en una situació de gran atur, gran deute públic i que hem de solucionar a nivell estatal i autonòmic.

El País Valencià té un deute de 62.500 milions d’euros i per solucionar-lo s’han realitzat molts tipus de retalls en varies institucions públiques i una de les més importants ha estat sobre l’educació pública. Alguns dels retalls han actuat sobre el salari dels professors, les subvencions (falta de subvenció des de fa 8 mesos dels instituts i col·legis públics), l’augment d’hores per afavorir l’acomiadament dels ‘’interinos’’ entre molts altres. En definitiva uns retalls en l’educació pública de 27 milions d’euros.
Per què ens fem una idea, cada una de les vegades que els bòlids de Formula One venen a recórrer el meravellós circuit valencià ens costa a tots 20 milions d’euros, sense comptar els milions i milions que ens ha costat construir el circuit ja que no oblidem que està pagat de les butxaques de tots nosaltres. A mi em ve al cap la imatge de l’ex president Camps i l’alcaldessa de València Rita Barberà passejant amb un Ferrari amb Fernando Alonso pel circuit valencià mentre uns  alumnes d’Almassora havien d’acudir amb mantes al seu institut.

Però centrant-nos en educació, i en la universitària, la Generalitat ha aprovat un augment de tasses del 20%. Un estudi de la UJI de Castelló ha publicat que l’increment mitjà dels estudiants de graus seran del 62,15% i el augment del màster del 197%.
 En algunes carreres, per exemple Farmàcia, Medicina o Fisioteràpia (aquest última cursada per mi mateix), la matrícula anual passarà de costar 1.342,57 euros a 2.176,94 euros. Respecte als másters la pujada ha sigut brutal situant els màsters de experimentalitat  1 en quasi 3.000.000 (abans estaven en quasi 1.000.000 euros) i els de màxima experimentalitat han triplicat el seu cost, arribant a quasi 10.000.000.

L’educació és una gran eixida per moltíssimes carreres i una de les més importants en la nostra mateixa, de fet personalment crec que és al que hem vull dedicar jo, i si no lluitem pel nostre futur i per una ensenyança pública nosaltres ningú ho farà ja que els màxims implicats som nosaltres mateixos.
Ja hi ha hagut mobilitzacions, tancaments i protestes i encara que alguns personatges públics com Edudardo García Serrano, destacat col·laborador del canal d’extrema dreta Intereconomia, conegut per insultar diguent ‘’zorra’’ i ‘’guarra’’ a la ex consellera catalana de Sanitat Marina Geli per impulsar una campanya d’educació sexual, critiqui les mobilitzacions diguent: "¿Se imaginan a estas tres luminarias de la cultura española, profesores de la pública española, a Miguel Unamuno, Antonio Machado y a Don José Ortega y Gasset con una cacerola, haciendo el payaso y el gilipollas en la calle? ¿Se imaginan a Miguel de Unamuno haciendo el tonto y con una pancarta con una sintaxis nefasta haciendo el idiota", hem de saber el que volem defensar i que ningun comentari fascista, enganyós i des qualificador ens llevi lluitar pel que considerem just i necessari, una educació pública a l’abast de tothom.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada